Homeopatija je namijenjena svakom ljudskom biću. Iako se njome, vrlo uspješno, mogu tretirati i biljke i životinje.

Jedno od pitanja koje često čujemo je – može li se homeopatijom tretirati dijabetes? Ili alergija? Ili kožni osip? Ili bilo koja druga fizička tegoba?

U svim tim slučajevima odgovaramo jednako – homeopatija ne tretira bolest niti tegobu, nego tretira ljudsko biće u cjelini. Fizička bolest predstavlja samo jedan simptom u cijelom skupu simptoma, koji nam svi zajedno govore o ljudskom biću koje se nalazi pred nama.

Jedna od prednosti homeopatije je to što njezino korištenje ne izaziva neželjene nuspojave. Iz tog je razloga sigurna za upotrebu i za trudnice i malu djecu, ali i za starije osobe i kronične bolesnike.

Moramo li čekati neku fizičku bolest, ili kroničnu tegobu, da bismo se obratili homeopatu? Naravno da ne. Poželjno je s homeopatskim liječenjem krenuti ranije i tako preduhitriti ozbiljnije fizičke tegobe i bolesti. Svi mi, pa tako i djeca, već imamo određenu percepciju svijeta oko sebe, što vremenom rezultira pojavom više ili manje ozbiljnih simptoma bilo na fizičkoj, emocionalnoj ili mentalnoj razini. Uravnoteženjem te percepcije, čime je dovodimo bliže realnosti, vraćamo se u vlastiti centar, a zahvaljujući takvoj ravnoteži nećemo niti razviti ozbiljnije simptome i tegobe.

Moramo li vjerovati u homeopatiju da bi nam pomogla?
Naravno da ne. Čak ako i ne vjerujete, osjetiti ćete njezino djelovanje. To dokazuje i tretiranje sasvim male djece, biljaka ili životinja, koji sasvim sigurno nisu svjesni da su uzeli homeopatsko sredstvo, pa svejedno dolazi do poboljšanja njihovog stanja.

Jedino je poželjno je da budete dovoljno otvoreni i pratite sve što se dešava u vama i s vama od početka tretmana, da pratite promjene koje doživljavate i kroz to i bolje upoznajete i sami sebe i svoje reakcije.