Nakon što dodirnemo najdublja unutarnja stanja na samom razgovoru, i time ‘uzburkamo vode’ naše podsvijesti, podsvijest još neko vrijeme nastavlja izlaziti na površinu. Tako da slijedeća 2-3 dana nakon razgovora možemo imati neobične snove, može se pojaviti neki neobjašnjivi strah ili misao.

Postoje načini kako možete i nakon razgovora pomoći vašoj podsvijesti da se nastavi i dalje izražavati. Ukoliko ste u mogućnosti, možete napraviti nešto od ovoga:

 • Provedite sami neko vrijeme neposredno nakon razgovora. Ukoliko vam se u tom periodu prirodno pojavi neka želja za bilo čim – hranom, pićem, snom, nekom aktivnošću – javite nam!
 • Provedite neko vrijeme sami u šetnji ili nekoj drugoj smirujućoj aktivnosti taj dan. Ukoliko se bilo što novo pojavi, neki prošli događaj ili nešto što ste zaboravili ispričati, bilo koja misao ili emocija, zabilježite je!
 • Bavite se taj dan aktivnošću u kojoj najviše uživate!
 • Obratite pažnju na snove koji se pojave taj dan ili nekoliko slijedećih dana nakon razgovora. Obratite pažnju na najupečatljiviji i najvažniji dio sna koji se pojavi, kao i na osjećaj koji se pojavio u tom snu i zabilježite to.

Kako izgledaju kontrole?

Prvu kontrolu smatramo jednim od najvažnijih koraka u procesu. Obično je zakazujemo 4-5 tjedana nakon prvog razgovora, što je dovoljno vremena da dozvolimo svim promjenama u osobi da se izraze. Obzirom da je riječ o jednom zaista individualiziranom procesu, gdje zapravo dajemo impuls tijelu da se samo iscijeli, na prvoj kontroli utvrđujemo na koji način dolazi do tog iscjeljenja. Kod nekoga će biti brže, kod nekoga sporije. Nekome će promjene u početku zahvatiti samo mentalni i emocionalni dio, kod nekoga će se odmah vidjeti i na tijelu. Tijekom kontrolnog razgovora zajedno pratimo do kojih je promjena i na kojim razinama došlo, te dogovaramo kako nastaviti dalje.

Kada homeopatsko sredstvo prepišemo na holistički način, onda su i promjene koje očekujemo holističke. Tako da osim na fizičko stanje, obratite pažnju i na mentalne, emocionalne i podsvjesne promjene. 

Fizičke promjene:

 • promjene glavne tegobe, poboljšanje ili pogoršanje
 • pojava nekih novih simptoma
 • pojava nekog simptoma iz prošlosti, koji možda niste spomenuli na razgovoru, a da se naknadno ponovno pojavio
 • promjene žeđi, apetita, spavanja, opći nivo energije i sl.

Mentalne i emocionalne promjene:

 • promjena holističkog stanja, obrasca koji se pojavio na razgovoru
 • kako se nosite sa stvarima i situacijama koje su ranije bile problematične
 • promjene u mislima, percepcijama, samopouzdanju, možda pojava nekog novog interesa ili hobija, anksioznosti, strahova, ljutnje, obrazaca ponašanja
 • pojava možda nekog novog sna, ili snova koji se više puta pojavljuju te osjećaji vezani uz njih, jer je to jako dobar način za pratiti promjene na podsvjesnom nivou

Promjene na vitalnom nivou:

 • Promjene u stavu prema životu, odnosima, poslu.

Kada homeopatsko sredstvo prepišemo holistički, čitava poremećena energija osobe počinje se harmonizirati i stvaraju se temelji za stanje zdravlja. Sve što je bilo godinama potisnuto u smislu mentalnih, emocionalnih i fizičkih tegoba, tijelo sada nastoji izvući van na površinu da bi se razotkrila originalna slika bolesti koja toliko dugo već postoji u osobi. U ovom procesu je moguće da se trenutni simptomi bolesti privremeno intenziviraju. To često smatramo dobrim znakom jer nam potvrđuje da smo prepisali dobar lijek i da je proces izlječenja započeo, a sve su to indikacije uklanjanja bolesti iz njezinog korijena, iz dubine.